14 Φεβρουάριος 2015, 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2015, 18:21

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

  • Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών και Ελλήνων που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία
    (Φωτ.: ert.gr)

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν στην Αττική και σε διάφορες περιοχές του Βόλου ναρκωτικές ουσίες που έφερναν από την Τουρκία και την Αλβανία. Οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου σε Βόλο, Λάρισα, Αττική και Έβρο, οδήγησαν στη σύλληψη 17 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αποτελούσαν συνολικά 24 άτομα. Από αυτά τα 3 ήταν ηγετικά στελέχη και τα άλλα 21 είχαν περιφερειακό ρόλο.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε 16 οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα, χρηματικά ποσά και μία καραμπίνα.

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου 2014 υπολογίζεται σε 3 κιλά, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται σε περίπου 120.000 ευρώ.

Μεταξύ των τριών αρχηγικών στελεχών είναι μία 37χρονη γυναίκα. Δύο από τα περιφερειακά μέλη της συντόνιζαν τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα από το Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στο οποίο ήταν έγκλειστοι.