24 Ιούνιος 2013, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Δείτε ποιες είναι οι καθαρές παραλίες στην Αττική

  • Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι, ανεβαίνει το θερμόμετρο

Μια ελληνική εφαρμογή - ιστοσελίδα, το CleanBeaches.gr, δίνει με μια ματιά, σε ένα χάρτη, τις περισσότερες παραλίες της Αττικής και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σήμερα το περιεχόμενό του ανανεώθηκε, με τις μετρήσεις του 2013, από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) τον Μάιο του 2013.

Είπε στο LIFO.GR ο υπεύθυνος της εφαρμογής, Γιώργος Εγγλέζος: Η εφαρμογή CleanBeaches.gr απεικονίζει τις καθαρές και τις ακατάλληλες παραλίες, κυρίως της Αττικής. Στόχος του project είναι να βοηθήσει τον πολίτη στην εξεύρεση καθαρής και ασφαλούς για την υγεία παραλίας, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσει σε θέματα ρύπανσης.

Οι μετρήσεις προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) τον Μάιο του 2013, σε διάφορες παραλίες. Με τη βοήθεια των χαρτών της έρευνας, έγινε απεικόνιση των σημείων λήψης πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη. Περιλαμβάνονται πάνω από 200 παραλίες με την εξής διαβάθμιση: Πολύ καθαρή, καθαρή, ακατάλληλη, επικίνδυνη.

Πηγή: lifo.gr