13 Φεβρουάριος 2015, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2015, 19:42

Οι ελληνικοί σύλλογοι της Μόσχας στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση στη «μάχη»

  • Οι ελληνικοί σύλλογοι της Μόσχας στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση στη «μάχη»
    Η Ελληνική Λέσχη της Μόσχας «Ρωμιοσύνη», ο Σύλλογος Ελλήνων της Μόσχας, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Μόσχας και η Περιφερειακή Ελληνική Οργάνωση Νέων της Μόσχας «Αργώ» υπογράφουν κοινή δήλωση στήριξης

Νίκος Σιδηρόπουλος - Ανταπόκριση από τη Μόσχα 

Στη σημερινή ελληνική «μάχη των Θερμοπύλων» δεν πρέπει να υπάρχουν «εφιάλτες!». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η δήλωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στη «μάχη των Θερμοπυλών» σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, που απευθύνουν τέσσερις ελληνικοί σύλλογοι της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την Ελληνική Λέσχη της Μόσχας «Ρωμιοσύνη», το Σύλλογο Ελλήνων της Μόσχας, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Μόσχας και την Περιφερειακή Ελληνική Οργάνωση Νέων της Μόσχας «Αργώ». Την απόφαση για την ανακοίνωση έλαβαν μετά από συνεδρίαση αντιπροσωπειών τους στις 12 Φεβρουαρίου.

Η δήλωσή τους αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και στα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι σύλλογοι αφήνουν αιχμές για την κατάσταση των νεοπροσφύγων Ελλήνων από την πρώην ΕΣΣΔ, «με υπερήλικες που είναι στο περιθώριο, χωρίς το δικαίωμα για σύνταξη» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Αλέξη Τσίπρα και τους «300 Σπαρτιάτες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τονίζουν δε ότι ο πρωθυπουργός «σαν τον Λεωνίδα κοιτά στα μάτια τους Ευρωπαίους συμμάχους-μέντορες λέγοντάς τους πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί πια τη δική τους “φιλική υπαγόρευση”».

Θεωρούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται «περισσότερη ένωση με τη Ρωσία» μια και οι Ευρωπαίοι δεν αποδείχτηκαν επαρκείς και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους «αυτές τις δύσκολες και δραματικές μέρες για τη μητέρα Ελλάδα», ώστε να επιστρέψει «στην Ελλάδα και το ελληνικό έθνος η βεβηλωμένη τιμή και αυτοεκτίμηση».