13 Φεβρουάριος 2015, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2015, 16:22

Βαρουφάκης: Η τρόικα έκανε εικονικούς πνιγμούς!

  • Στο Παρίσι αύριο εκτάκτως ο Βαρουφάκης
    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Για εικονικούς πνιγμούς κατηγορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης την τρόικα. Σε μια συνέντευξη-φωτιά στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, καταφέρεται εναντίον της τρόικας χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ενώ την παρομοιάζει και με την CIA!

Την ταύτιση με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών την κάνει αναφερόμενος στη μέθοδο εικονικού πνιγμού, ένα βασανιστήριο που κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί.

«Και στη CIA υπήρχαν καλοί άνθρωποι που παρά τη θέλησή τους έκαναν waterboarding –δηλαδή εικονικούς πνιγμούς. Υπήρχε και γι' αυτούς ηθικό δίλημμα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η τρόικα «μας δίνει ανάσα και μετά μας σπρώχνει πάλι κάτω από το νερό».

Όσον αφορά στο χρέος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν είναι βιώσιμο, συμπλήρωσε ωστόσο πως καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη «κούρεμα» τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Αν και «στην ουσία το κούρεμα θα ήταν η καλύτερη λύση και για τους δανειστές, σίγουρα πιο φτηνή από την παράταση».