13 Φεβρουάριος 2015, 17:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2015, 16:46

H Ελλάδα του NBA τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη

  • H Ελλάδα του NBA τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη
    Ο Κώστας Παπανικολάου με το Γιάννη Αντετοκούνμπο σε παλαιότερη συνάντησή τους εντός του γηπέδου

Μια μικρή μπασκετική Ελλάδα ζωντάνεψε στο Προξενείο της Νέας Υόρκης με αφορμή τη βράβευση του άσου των Χιούστον Ρόκετς Κώστα Παπανικολάου για την προσφορά του στο άθλημα.

«Αυτή η πλακέτα είναι το λιγότερο που παίρνω μαζί μου από εδώ. Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορώ να νιώσω για όλη αυτήν την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε. Για εμάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα να εισπράττουμε αυτήν την αγάπη», τόνισε ο Έλληνας παίκτης του NBA παίρνοντας το βραβείο από την πρόεδρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Σακραμέντο Κινγκς, Ματίνα Κολοκοτρώνη.

«Μόνο... φουστανέλα δεν φοράω! Εννοώ με αυτό, ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Φώτης Κατσικάρης που έδωσε επίσης το παρών στην εκδήλωση.

Στη βράβευση του Παπ είχαν επίσης προσκληθεί και άλλοι Έλληνες που αγωνίζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Νίκ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός. Δεν τα κατάφεραν όμως λόγω υποχρεώσεων με τις ομάδες τους.

Χαρακτηριστική ήταν τέλος η δήλωση του παλαίμαχου διεθνούς σέντερ Παναγιώτη Φασούλα που τόνισε ότι «Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, θα θυμίσω μια φράση του Νίκου Γκάλη: Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι την επόμενη».