13 Φεβρουάριος 2015, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2015, 12:51

Σακελλαρίδης: Θέλουμε τη Δευτέρα να πέσουν υπογραφές

  • Σακελλαρίδης: Θέλουμε τη Δευτέρα να πέσουν υπογραφές
    Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Στόχος μας είναι τη Δευτέρα να κλείσουν όλα και να πέσουν οι υπογραφές». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, παρεμβαίνοντας σε πρωινές εκπομπές και μιλώντας για τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων ήδη ξεκίνησαν ώστε όλα να είναι έτοιμα τη Δευτέρα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν προχώρησε στην υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος γιατί αυτό έκανε λόγο για «συνέχιση» του υπάρχοντος προγράμματος.

Υπογράμμισε ότι παρά τα όσα λέγονταν για ρήξη και παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν, δεν έκαναν πίσω και δεν έγραψαν «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη λαϊκή εντολή. Αυτός είναι ο τρόπος για να διαπραγματεύεται μια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που δημιουργεί η Ελλάδα με άλλες χώρες κατά τις επαφές που έχουν στο εξωτερικό.

Σακελλαρίδης: Δεν έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση, θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία και να μπουν υπογραφές.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κατά 70% ΝΔ λέγοντας: «Μπορεί να καταψήφισε εμάς ο κόσμος και χάσαμε με αυτή τη διαφορά που χάσαμε, αλλά υπερψήφισε ένα άλλο κόμμα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, το "κούρεμα" του χρέους το οποίο εξαφανίστηκε σε 10 μέρες. Δεύτερον, μας λέτε ότι 70% είστε ΝΔ, ότι κατά 70% συμφωνείτε με το τι έγινε στο υφιστάμενο πρόγραμμα».