13 Φεβρουάριος 2015, 09:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2015, 09:20

Ο Άκης Πάνου και η ζωή του με τους Πόντιους

  • Ο Άκης Πάνου και η ζωή του με τους Πόντιους

Σπουδαίος ρεμπέτης και τραγουδοποιός, ο Άκης Πάνου έφυγε από τη ζωή πριν από 15 χρόνια. Είχε πραγματικά μια θυελλώδη ζωή. Με αφορμή αφιέρωμα στο έργο του, που θα γίνει με τη μορφή δύο συναυλιών στις 20 και 27 Φεβρουαρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σταχυολογήσαμε κάποιες αναφορές που είχε κάνει ο ίδιος στους Πόντιους γείτονες και συνεργάτες του.

«Γεννήθηκα στην Αθήνα, στου Χαροκόπου, το 1933. Γειτονιά με πολλούς πρόσφυγες, ιδίως Ποντίους. Από μικρό παιδί ζω μες στη μουσική. Μες στους κεμεντζέδες και στα τραγούδια των Ποντίων, στην κλασική κιθάρα, που παίζει ο αδερφός της μάνας μου Περικλής Σακελλαρίδης, στα ρεμπέτικα που είναι διάχυτα παντού στην περιοχή μας» έλεγε ο Άκης Πάνου αυτοβιογραφούμενος. Και στη συνέχεια, ανακαλώντας το ρόλο που έπαιξε ο μεγάλος αδελφός του, Ευάγγελος, στη μύηση του Άκη Πάνου στη μουσική, προσθέτει:

«Σκέψου, εννιά χρονώ παίζω μαντολίνο μαζί με κάτι παιδιά ακόμα, Ποντίους, στην Καλλιθέα. Και παίζω επαγγελματικά: μας πληρώνουν με ένα πιάτο κεφτεδάκια δεν ξέρω από τι καμωμένα…»

Στις συναυλίες προς τιμήν του Άκη Πάνου θα ερμηνεύσουν τραγούδια οι παλιοί συνεργάτες του Λάμπρος Καρελάς, Θοδωρής Παπαδόπουλος και Λίζα Ανδρέου ενώ θα συμπράξουν ως έκτακτοι καλεσμένοι, στις 20 Φεβρουαρίου ο Μανώλης Μητσιάς και στις 27 ο Γιώργος Μαργαρίτης.