13 Φεβρουάριος 2015, 07:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2015, 17:56

Ήλιος με δόντια για σήμερα - Η πρόγνωση του καιρού

  • Ήλιος με δόντια για σήμερα - Η πρόγνωση του καιρού

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στις νοτιότερες περιοχές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στα βόρεια κυρίως ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 9°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4 έως 7°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 10°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 11°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.