12 Φεβρουάριος 2015, 18:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2015, 17:50

Το Ανατόλια θυμάται την ομάδα «Πόντος» της Μερζιφούντας

  • Το Ανατόλια θυμάται την ομάδα «Πόντος» της Μερζιφούντας

Μια μαύρη μέρα για τον ελληνισμό ήταν εκείνη που οι Τούρκοι κεμαλιστές έστειλαν στο θάνατο αθλητές της ομάδας «Πόντος» του σχολείου Ανατόλια στη Μερζιφούντα του Πόντου. Τον ζόφο αλλά και το φως που εξέπεμπε ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα θυμηθούν φίλοι του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Σε μια εκδήλωση, που θα γίνει στο κτήριο Morley House του κολλεγίου, στις 11:00 το πρωί, ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ  Παντελής Σαββίδης θα μιλήσει με θέμα: «Το Κολλέγιο Ανατόλια Φάρος Ανθρωπισμού την περίοδο της Ποντιακής Γενοκτονίας». Από το προσωπικό αρχείο του είναι και ένα 5λεπτο βίντεο από τη Μερζιφούντα και τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, που θα προβληθεί στην εκδήλωση.

Ομιλία θα εκφωνήσει και ο καθηγητής του κολλεγίου, διδάκτωρ φιλοσοφίας Λέων Ναρ, με θέμα: «Το Κολλέγιο Ανατόλια και οι μνήμες της Μερζιφούντας».

Στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη όλων των Anatolians που υπήρξαν θύματα της ανθρώπινης σκληρότητας και βαρβαρότητας στον 20ο αιώνα θα κατατεθεί στεφάνι από το ΔΣ του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ15
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2015
11:00
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια...