12 Φεβρουάριος 2015, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2015, 11:08

Η Google ξεκαθαρίζει ιατρικές από «ιατρικές» συμβουλές με νέα υπηρεσία

  • Η Google ξεκαθαρίζει ιατρικές από «ιατρικές» συμβουλές με νέα υπηρεσία

Μια νέα δυνατότητα παρέχεται πλέον στους χρήστες του διαδικτύου μέσα από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της γνωστής εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών Google.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή καινοτόμο υπηρεσία, όταν κάποιος αναζητά ιατρικές συμβουλές για ένα θέμα υγείας που τον απασχολεί, εμφανίζεται στην κορυφή των απαντήσεων μια σειρά από σχετικές πληροφορίες και συστάσεις που είναι ελεγμένες από γιατρούς έχοντας έτσι μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Όπως αναφέρει το BBC, στόχος της Google είναι να περιορίσει τη σωρεία αμφιλεγόμενων και αναξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και πολλές φορές ευθύνονται για την παραπληροφόρηση των ανθρώπων.

Ωστόσο, η εταιρεία διευκρίνισε ότι τα αποτελέσματα των αναζητήσεων δεν πρέπει να θεωρούνται ιατρική συμβουλή, καθώς τα ιατρικά περιστατικά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και σε κάθε ασθένεια υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις.

Αρχικά, η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα στους χρήστες της Google στις ΗΠΑ, σταδιακά όμως αναμένεται να καλυφθούν περισσότερες γλώσσες και σε διάφορες άλλες χώρες.