14 Φεβρουάριος 2015, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2015, 00:12

Ο έρως... αρχαιόθεν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

  • Ο έρως... αρχαιόθεν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
  • Ο έρως... αρχαιόθεν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Στην ιστορία του έρωτα και των «από αρχαιοτάτων χρόνων» παιχνιδιών του αναλαμβάνει να μυήσει μικρούς και μεγάλους το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, με αφορμή τη σύγχρονη μέρα των ερωτευμένων.

Ως χώρος που φιλοξενεί στις προθήκες του τα γνωστότερα ανά τον κόσμο αγαλματίδια του έρωτα, όπως αυτό της θεάς Αφροδίτης, αλλά και μήτρες αγγείων του 3ου και του 4ου π.Χ. αιώνα από την αρχαία Πέλλα, αποτελεί το ιδανικότερο σκηνικό για να φιλοξενήσει τη διαχρονική αυτή γιορτή των ερωτευμένων.

Παράλληλα, η μαγεία του έρωτα θα ζωντανεύει καθημερινά μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει το μουσείο στους επισκέπτες, έως και το τέλος του μήνα.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα παιχνίδια που έπαιζαν οι ερωτευμένοι για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ή να προβλέψουν κατά πόσο τα πρόσωπα που είχαν στη σκέψη τους ανταποκρίνονταν στην αγάπη τους, όπως το πλαταγώνιο, η ίυγγα ή ο ρόμβος, οι αστράγαλοι, η μόρα και ο κότταβος.  

Ακόμη θα μπορούν να ταξιδέψουν νοερά στις διαδρομές που δίδαξαν σε όλη τη γη την παντοδυναμία του έρωτα μέσα από τα ποικίλα δρώμενα με πρωταγωνιστή την εικόνα, τον αφηγηματικό και τον ποιητικό λόγο, την απαγγελία και την τέχνη της υποκριτικής.

Ανήμερα της γιορτής του φτερωτού θεού, στις 14 Φεβρουαρίου, το μουσείο ανοίγει την αγκαλιά του για την εκδήλωση με θέμα «Κραταιά ως θάνατος αγάπη» η οποία αντλεί τον τίτλο της από το «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα.

Σε αναμονή λοιπόν της έλευσης του θεού Έρωτα, που όπως κάθε χρόνο θα είναι πιστός στο ραντεβού του για να θυμίσει σε όλους μας ότι παρά τις αντιξοότητες εκείνος εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά μας…