12 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 17:00

Καιρός: Κρύο, χιόνια και παγετός

  • Καιρός: Κρύο, χιόνια και παγετός

Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια και παγετό κατά τόπους ισχυρό στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -1 έως 6°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -1 έως 6°C.

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 7°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων ή χιονόνερου κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 12°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.