11 Φεβρουάριος 2015, 17:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 15:38

Παιδομάζωμα τσιγγανόπαιδων από το νομάρχη της Αδριανούπολης!

  • Παιδομάζωμα τσιγγανόπαιδων από το νομάρχη της Αδριανούπολης!

Πρακτική που θυμίζει το παιδομάζωμα άλλων εποχών γέννησε το μυαλό του νομάρχη Αδριανουπόλεως Ντορσούν Αλί Σαχίν. Δια του πρακτορείου ειδήσεων Dogan ανακοίνωσε «δύο όμορφα σχέδια»! Και ποια είναι αυτά; Ότι θα συγκεντρώσει τα παιδιά των Ρομά, που είναι πολυπληθής κοινότητα στην περιοχή της Αδριανουπόλεως, και θα τα εκπαιδεύσει να γίνουν ιμάμηδες στα τζαμιά και μουσικοί στη λεγόμενη Μπάντα του Οθωμανικού Στρατού!

Ενθουσιασμένος με την ιδέα του, που εμφανώς αναδύει πρόθεση αφομοίωσης των τσιγγανόπαιδων και εκπαίδευσής τους στα νεο-οθωμανικά πρότυπα, ο Σαχίν είπε ότι στη μπάντα (μεχτέρ, όπως ονομάζεται) «τα παιδιά θα έρθουν με τα νταούλια και τους ζουρνάδες τους και θα διδαχτούν από δύο δασκάλους».

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους ως κηρύκων του Ισλάμ (χαφίζ), ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν «ειδικά κέντρα εκπαίδευσης», μόνο για Ρομά, όπου θα σιτίζονται και θα ζουν τα τσιγγανάκια, λαμβάνοντας μάλιστα και 100 τουρκικές λίρες ως υποτροφία. «Οι απόφοιτοι των κέντρων εκπαίδευσης θα διορίζονται μουσουλμάνοι κληρικοί στα τεμένη» είπε ο Αλί Σαχίν.