11 Φεβρουάριος 2015, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 16:02

Πού θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

  • Πού θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ
    Οι εγκαταστάσεις του πάρκου της εταιρείας Huis Ten Bosch, όπου θα ανεγερθεί το «Παράξενο Ξενοδοχείο».

Σε απόσταση αναπνοής φαίνεται ότι είναι πλέον η εποχή κατά την οποία τα ρομπότ θα αντικαθιστούν τον άνθρωπο στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση και στον τομέα των ξενοδοχείων.

Η Ιαπωνία πρόκειται να είναι η χώρα που θα υποδεχτεί πρώτη ένα τέτοιο εγχείρημα στο Ναγκασάκι και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του πάρκου της εταιρείας Huis Ten Bosch, που ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής του Henn-na Hotel («Παράξενο Ξενοδοχείο»).

Το πρώτο τμήμα του ξενοδοχείου θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου και θα διαθέτει 72 δωμάτια και το δεύτερο θα έχει ολοκληρωθεί το 2016, με άλλα 72. Το κόστος θα είναι 60 δολάρια για μονόκλινο δωμάτιο.


Το εσωτερικό ενός δωματίου στο Henn-na Hotel 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, το ξενοδοχείο πρόκειται να επανδρωθεί με ρομπότ που θα μπορούν να συζητούν με τους επισκέπτες έχοντας παράλληλα και άλλα καθήκοντα, όπως τον καθαρισμό και τη γενικότερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Με βασικό σύνθημα τη φράση «αφοσίωση στην εξέλιξη», το ξενοδοχείο θα διαθέτει τρία «actroids» (ανθρωπόμορφα ρομπότ) που θα εργάζονται ως ρεσεψιονίστ και ο φιλοξενούμενος θα μπορεί να παραγγέλνει αντικείμενα μέσω ενός tablet, ενώ θα χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια για περαιτέρω οικονομία.


Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ που θα εργάζονται ως ρεσεψιονίστ στο ξενοδοχείο

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία 1.000 τέτοιων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.