11 Φεβρουάριος 2015, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 13:34

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - 300 πρόσφυγες χάθηκαν στα νερά της

  • Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - 300 πρόσφυγες χάθηκαν στα νερά της
    Φωτ.: ΕΡΑ/ Ιταλική Ακτοφυλακή

Εκατοντάδες πρόσφυγες φέρονται να χάθηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, περίπου 100 ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζα όταν ανατράπηκαν τα σκάφη στα οποία βρίσκονταν. Η νέα ναυτική τραγωδία, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ.

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αγνοούνται 300 πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονταν σε τρία πλοιάρια ανοικτά της Λιβύης. Την είδηση επιβεβαίωσαν σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης και εννιά από τους διασωθέντες. Αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας επιχειρούν από χθες στο σημείο του ναυαγίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πλέον ελπίδες ανεύρεσης διασωθέντων.

Τα τρία σκάφη είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη μαζί με ένα τέταρτο πλεούμενο, από το οποίο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 105 πρόσφυγες την Κυριακή σε ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρούς ανέμους, υψηλά κύματα και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Οι 29 από τους διασωθέντες πέθαναν από υποθερμία στις 18 ώρες που χρειάσθηκε η ακτοφυλακή για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Το ακόλουθο βίντεο είναι ενδεικτικό των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή: