11 Φεβρουάριος 2015, 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 13:59

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού, πού χρειάζονται αλυσίδες

  • Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού, πού χρειάζονται αλυσίδες
    Φωτ.: Βασίλης Ψωμάς (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην κατάψυξη βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η χώρα με τα χιόνια αλλά και τον παγετό να δυσκολεύουν τις μετακινήσεις και να κρατούν πολλές επαρχιακές οδούς κλειστές. Σε ένα μεγάλο κομμάτι του οδικού η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη. 

Στην Αττική, κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το 20ό χλμ. προς το καζίνο, η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το 414 έως τον Άγιο Πέτρο, η λεωφόρος Χασιάς-Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή κλειστός είναι ο δρόμος από την περιοχή Καλοπούλα.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 30ό χλμ.

Στην Εύβοια, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Σταυρού-Αγίας Σοφίας.

Στην Αχαΐα, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων από Περιστέρα και Ζαρούχλα. Στη Λακωνία κλειστές είναι οι επαρχιακές οδοί Μεταμόρφωσης-Ρειχέας από το 15ο έως το 20ό χλμ., Κρεμαστής-Λαμπόκαμπου από το 0,5ό έως το 4ο χλμ. και η Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής από το 10ο έως το 14ο χλμ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύεται για τα φορτηγά η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από το δυτικό κόμβο Κομοτηνής έως τον κόμβο Ιάσμου. Κλειστή για τα φορτηγά είναι και η Χαλκίδας-Αιδηψού από Καστέλλα έως Προκόπι.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες και πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία εξαιτίας της αύξησης των υδάτων σε ποτάμια και ρέματα.