11 Φεβρουάριος 2015, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 08:37

Ο Ζουράρις, τα αρχαία ελληνικά και το χειροκρότημα (βίντεο)

Ο Κώστας Ζουράρις είναι ένας και μοναδικός. Και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, το απέδειξε. Ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αρχαία ελληνικά!

Επιτέθηκε με έντονο και δεικτικό ύφος κατά της Γερμανίας και αναφέρθηκε στον έρωτα των Ελλήνων για την ελευθερία. «Εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε στην οικουμένη εδώ ότι η Έρις γίνεται Έρως, έρως ελευθερίας».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ανέφερε «και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλλεμανοί ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη Υπερμάχω Στρατηγώ που’ χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».

Ο Κώστας Ζουράρις κατέληξε λέγοντας «και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι. Ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτό τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων την καθ’ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Και ποια είναι η καθ' ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Στο τέλος της ομιλίας του ο  Ζουράρις υποκλίθηκε προς τους βουλευτές που τον χειροκρότησαν θερμά. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.