11 Φεβρουάριος 2015, 08:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 08:29

Σε εξέλιξη εγκατάλειψη φορτηγού πλοίου και επιχείρηση διάσωσης στο Αιγαίο

  • Σε εξέλιξη εγκατάλειψη φορτηγού πλοίου και επιχείρηση διάσωσης στο Αιγαίο
    Το πλοίο «Good Faith» που προσάραξε στις βόρειες ακτές της Άνδρου

Άρον-άρον εγκαταλείπουν το πλοίο «Good Faith» που προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα στις βόρειες ακτές της Άνδρου τα 22 μέλη του πλήρωματος του, καθώς έχει προκληθεί εισροή υδάτων. 

Ο πλοίαρχος έδωσε εντολή εγκατάλειψής στο πλήρωμα, ενώ στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ. Ήδη ελικόπτερο τύπου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από την Ελευσίνα, περισυνέλεξε μέλος του πληρώματος από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Παράλληλα εκδόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) και εστάλη σήμα ΣΟΣ σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη. Επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, 'Ανδρου, Σύρου, Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων. Από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή σε λίγη ώρα.

Την ίδια ώρα το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. απέστειλε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση πολεμικού πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής 'Ανδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Το Φ/Γ πλοίο «Good Faith», με σημαία Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Οντέσσα Ουκρανίας, κενό φορτίου.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος συντονίζοντας την επιχείρηση.