10 Φεβρουάριος 2015, 23:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2015, 23:55

Σαμαράς: Δεν θα σε αφήσω να πας τη χώρα στα βράχια

  • Σαμαράς: Ο Τσίπρας παρακαλάει για νέο μνημόνιο

Κατά μέτωπο επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τη νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η κυβέρνηση αλλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα δεν θα κινδυνέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον» είπε ο αρχηγός της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία του και δίνοντας το στίγμα του τι θα ακολουθούσε.

 «Δεν θα μηδενίζουμε, αλλά θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά πετύχετε, μακάρι να μας δώσετε την ευκαιρία να υπερψηφίσουμε αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε πρόταση και πήρατε τις εκλογές με τα ψέματα» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εσείς στέκεστε επειδή εμείς σας δώσαμε τα εχέγγυα και σας εύχομαι να είστε το ίδιο όρθιοι όπως κι εμείς όταν θα βγαίνετε από το Eurogroup» είπε ο Αντώνης  Σαμαράς απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι δηλαδή «εμείς δεν θα επιστρέψουμε σκυφτοί από το Eurogroup».

Επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι σε τηλεοπτικές του παρουσίες είχε πει ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ αλλά ποτέ δεν κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αναρωτήθηκε «άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε κύριε Τσίπρα;», αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού στους πολίτες να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

«Νομίζετε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αδύνατη; Νομικά δεν γίνεται αλλά οικονομικά και πολιτικά μπορεί να σε υποχρεώσουν να φύγεις μόνος σου».

Ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας αποκαταστάθηκε τα δυο τελευταία χρόνια, ενώ χρειάστηκαν μόνο 15 μέρες της νέας διακυβέρνησης για να υποβαθμιστεί ή να πρόκειται να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. «Χώρα παραλάβατε αλλά φροντίστε να την παραδώσετε καλύτερα από ό,τι την παραλάβατε» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

 «Νομίζετε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αδύνατη; Νομικά δεν γίνεται αλλά οικονομικά και πολιτικά μπορεί να σε υποχρεώσουν να φύγεις μόνος σου. Σημασία δεν έχει το ποιοι είναι οι κακοί αλλά να μην γίνει το κακό στη χώρα» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πέφτει έξω όταν εκτίμησε ότι θα κερδίσει με την ευθεία αντιπαράθεση ή ότι θα σχηματίσει συμμαχία με τις χώρες του Νότου. 

Διώχνετε τους επενδυτές, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της ΝΔ με αφορμή την αποχώρηση των ξένων επενδυτών από το διαγωνισμό για τα ελληνικά «οικόπεδα» υδρογονανθράκων.

«Κανένα πρόβλημα για τις εξεταστικές αρκεί αυτά που θα πείτε να είναι σωστά στοιχειοθετημένα προσέξτε όμως μην τελικά είναι όλα πυροτεχνήματα αντιπερισπασμού για τα δικά σας αδιέξοδα» πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις «γιατί μαρτυρούν στην καλύτερη περίπτωση τη σύγχυσή μας και στην χειρότερη ότι οδηγείτε τη χώρα σε περιπέτειες».