10 Φεβρουάριος 2015, 18:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2015, 18:04

Μηνύσεις και αγωγές από τον Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλσιανί

  • Μηνύσεις και αγωγές από τον Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλσιανί
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν και το μεσημέρι της Τρίτης το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το θέμα με τις αποκαλύψεις του Ερβέ Φαλσανί θεωρείται λήξαν, λίγες ώρες μετά ήρθε νέα ανακοίνωση από το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών.

«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ενώπιον ακόμη και της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες στις πλάτες άλλων. Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δίνοντας στη δημοσιότητα και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει λόγο για αλητεία στο απόγειό της και δηλώνει ότι θα καταθέσει άμεσα μήνυση και αγωγή.

«Σύμφωνα με αυτό [σ.σ. το πόρισμα του ΣΔΟΕ], η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών», λέει η ανακοίνωση. Στη συνέχεια αναφέρεται ότι όσοι διακινούν τις εκτιμήσεις τους «που τυγχάνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους».

Η ανακοίνωση κλείνει με το υστερόγραφο ότι «ο διακινών τις εκτιμήσεις του» δεν γνωρίζει ότι στο Μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. «Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί», καταλήγει.