10 Φεβρουάριος 2015, 17:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2015, 15:00

Επιστρέφουν οι συντάξεις σε Πόντιους και Βορειοηπειρώτες (βίντεο)

  • Με τροπολογία θα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείματος
    O αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης

Την επαναφορά της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και στους ομογενείς Πόντιους και Βορειοηπειρώτες ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Παρουσιάζοντας –στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης– όλα τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε χαρακτηριστικά ότι θα τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση και η μηνιαία σύνταξη θα ξεκινήσει να καταβάλλεται εκ νέου. Ο Δημήτρης Στρατούλης απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η επίμαχη εξαγγελία βρίσκεται στο 14:42 του βίντεο από τις δηλώσεις Στρατούλη στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις κατώτατες συντάξεις, δεν θα περιορίσει ούτε θα καταργήσει το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα ενώ δεν προτίθεται να πειράξει τα όρια για πρόωρη συνταξιοδότηση γυναικών με ανήλικα παιδιά, άτομα με αναπηρία και εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επίσης ο Δημήτρης Στρατούλης εξήγγειλε ότι θα μπει φρένο στις νέες μειώσεις των συντάξεων για το 2015, ότι θα καταργηθεί άμεσα η ρήτρα θανάτου στις επικουρικές συντάξεις και ότι θα δοθεί ξανά το δώρο Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξεις κάτω των 700 ευρώ.