11 Φεβρουάριος 2015, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2015, 11:30

Δυο Έλληνες στους 50 σημαντικότερους της τέχνης στην Αυστραλία

  • Δυο Έλληνες στους 50 σημαντικότερους της τέχνης στην Αυστραλία
    Ο Μιχάλης Ζαβρός φιλοτεχνώντας ένα από τα έργα του (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άλλη μια φορά που οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό κάνοντας όλους μας να αισθανόμαστε περήφανοι για το ότι η καρδιά μας χτυπάει… ελληνικά.

Ο λόγος για δυο ομογενείς από την Αυστραλία, τον Μπάρι Κελδούλη και το Μιχάλη Ζαβρό, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο «2015 Power Trip» των 50 πιο σημαντικών και ισχυρών προσωπικοτήτων των τεχνών στη μακρινή ήπειρο.

Ο ιδιοκτήτης γκαλερί, επιμελητής εκθέσεων και διευθυντής των Κέντρων Σύγχρονης Τέχνης του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης Μπάρι Κελδούλης που συνεργάστηκε στο παρελθόν και με τον Άντι Γουόρχολ κατακτώντας την 7η θέση στον εν λόγω κατάλογο, συνεχίζει τη δράση του με τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες της χώρας.


Ο Μπάρι Κελδούλης που κατέκτησε την 7η θέση στον κατάλογο «2015 Power Trip» 

Ο Μιχάλης Ζαβρός από την άλλη, ανήκει στους πιο πολυβραβευμένους νέους ζωγράφους της Αυστραλίας και το έργο του εμπνέεται συχνά από την ελληνική μυθολογία. Το 2012 κέρδισε το βραβείο τέχνης Bulgari Art Award, το οποίο περιλάμβανε την αγορά του έργου του «The new Round Room» («Το νέο στρογγυλό δωμάτιο») από την Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Άνθρωποι που υμνούν την Ελλάδα στην άλλη άκρη της γης θυμίζοντάς μας ότι δεν είναι μόνο μια χώρα που το άκουσμά της παραπέμπει σε μνημόνια και οικονομική κρίση αλλά πρόκειται για μια χώρα γεμάτη ήλιο, τέχνη και διάθεση για δημιουργία ανά τους αιώνες…