11 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2015, 16:35

Ο χιονιάς συνεχίζεται στα ανατολικά και νότια

  • Ο χιονιάς συνεχίζεται στα ανατολικά και νότια

Τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με παγετό κατά τόπους ισχυρό στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 4°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -2 έως 4°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε  νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και χιονοπτώσεις κυρίως στην Κρήτη οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 8°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 9°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.