10 Φεβρουάριος 2015, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2015, 13:16

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού, παγετού και πλημμυρών

  • Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού, παγετού και πλημμυρών
    Χορτιάτης (φωτ.: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού, παγετού και πλημμυρών
    Κέντρο Ιωαννίνων (φωτ.: Μαρία Τζώρα / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού, παγετού και πλημμυρών
    Ηράκλειο Κρήτης, φρούριο Κούλε (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Χιονόπτωση στη Καλαμπάκα (βίντεο: trikalaola.gr)

Με την κακοκαιρία να φέρνει χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και με τα προβλήματα της τελευταίας εβδομάδας που είχαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποταμοί και ρέματα, πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Στην Αττική, κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο, η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάρκης από το 414 έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου και η λεωφόρος Χασιάς-Δερβενοχωρίων από τη Μονή Κλειστών.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου (διασταύρωση Αγ. Βασιλείου). Το χιόνι έκλεισε επίσης την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 30ό χλμ.

Στην Ευρυτανία, κλειστές είναι οι επαρχιακές οδοί Καρπενησίου-Φουρνά-Καρδίτσας (θέση Βράχος), Προυσού-Αγρινίου (θέση Αραποκέφαλα), Καρπενησίου-Κρίκελλου-Δομνίτσας και Καρπενήσι-Χιονοδρομικό Κέντρο.

Στην Αχαΐα, κλειστές είναι οι επαρχιακές οδοί Αιγίου-Πούντας-Καλαβρύτων, Καλαβρύτων-Αιγίου (μέσω Πτέρης) καθώς και ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

Κλειστή και η επαρχιακή οδός Αρχοντοχωρίου-Αετού (Δ.Α. Ακαρνανίας).

Λόγω των θυελλωδών ανέμων διεκόπη για τα φορτηγά η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από το δυτικό κόμβο Κομοτηνής έως τον κόμβο Ιάσμου. Κλειστή για τα φορτηγά είναι και η Χαλκίδας-Αιδηψού από Καστέλλα έως Προκόπι και η επαρχιακή οδός Τρίπολης-Σπάρτης από το 23ο έως το 50ό χλμ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης. Κλειστή παραμένει η γραμμή του ΟΣΕ στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες.

Κοντά στα όρια συναγερμού βρίσκεται ο ποταμός Έβρος αν και τα νερά έχουν υποχωρήσει από τις παρυφές των οικισμών Καστανέων,  Μαρασίων, Ελιάς, Άρζου και Καναδά. Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης ρεμάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αετοκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκάλωμα, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου.

Εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης έχει υπερχειλίσει ο Γαλλικός ποταμός στο σημείο της επαρχιακής οδού Μανδρών-Γαλλικού. Στην Καρδίτσα η υπερχείλιση του Πετριλιώτη είχε αποτέλεσμα να υποστεί καθίζηση η γέφυρα Πετρωτού. Στη Λάρισα υπερχείλισε ο Τιταρήσιος και διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αμπελώνα-Δελερίων. Αυξημένη ροή παρατηρείται και στον Αξιό, με το επίπεδο της στάθμης ωστόσο να είναι εντός των ορίων ασφαλείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ