10 Φεβρουάριος 2015, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2015, 10:49

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία

  • Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας της χιονόπτωσης και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το τελευταίο περίπου εικοσιτετράωρο.

Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μακρής, από το Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως και τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, καθώς και στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, από το ύψος της περιοχής Φίχθι - Αγίας Σωτήρας έως την περιοχή Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 4ο χλμ., στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.

Στην περιοχή της Εύβοιας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Χαλκίδας - Αιδηψού, από το 16ο έως το 41ο χλμ., Στενής - Στροπώνων, Αγίου  Αθανασίου - Γλυφάδας, Καστανιώτισα - Καματριάδες - Γαλατσάδες, Ιστιαίας - Ροδιών, από το 10,8ο έως το 12ο χλμ., Μηλιές - Κρυονερίτης - Κοκκινομηλιάς, από το 13,4ο έως το 26,4ο χλμ.

Στη Βοιωτία, οι οδηγοί χρειάζονται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών από το 34ο έως το 30ό χλμ., ενώ στη Φθιώτιδα, στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από το 50ό χλμ. και άνω, στην επαρχιακή οδό Θερμοπυλών - Ιτέας, από το 16ο έως το 22,5ο χλμ. και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Λάρισας, από το 5ο έως το 40ό χλμ.

Ωστόσο, το εθνικό οδικό δίκτυο, παρά την έντονη χιονόπτωση σε κάποια σημεία, παραμένει ανοικτό.