10 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2015, 18:02

Στην κατάψυξη η χώρα - Πού θα χιονίσει σήμερα

  • Στην κατάψυξη η χώρα - Πού θα χιονίσει σήμερα

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο με εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 4°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -2 έως 3°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή ή χιονόνερο στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανεμών από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 10C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 10°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.