24 Ιούνιος 2013, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Ερντογάν: Συνωμοσία κατά Τουρκίας και Βραζιλίας

  • Erdogan: Μας ενδιαφέρει η Ειρήνη κι η σταθερότητα

Συνωμοσία με στόχο την Τουρκία και τη Βραζιλία κατήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στη Σαμψούντα και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για παραπλάνηση της νεολαίας.

"Δυστυχώς εσάς τους νέους σας στρατολόγησαν σαν εθελοντές σε ένα παιχνίδι που δεν αντιληφθήκατε. Δυστυχώς σας παραπλάνησαν. Γίνατε θύματα αυτού του παιχνιδιού. Προσέξτε, ξεκίνησαν λέγοντας πως είναι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ και κατέληξαν αμισθί στρατιώτες του λόμπι των επιτοκίων", είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

"Οι ανταγωνιστές της Τουρκίας επωφελήθηκαν από αυτές τις διαδηλώσεις. Η οικονομία της Τουρκίας σημείωση ύφεση, αλλά όχι μεγάλη. Μειώθηκε η τουριστική κίνηση και οι εχθροί της Τουρκίας κέρδισαν. Επισκίασαν την εικόνα της Τουρκίας και τη δύναμή της διεθνώς" πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Και παραλλήλισε τα επεισόδια στη χώρα με αυτά της Βραζιλίας, λέγοντας: "Δείτε τη Βραζιλία. Το ίδιο παιχνίδι παίζεται κι εκεί. Τα ίδια σύμβολα, οι ίδιες αφίσες, τα ίδια στο Twitter, στο Facebook, στα διεθνή ΜΜΕ. Ελέγχεται απ' το ίδιο κέντρο. Αυτοί που απέτυχαν στην Τουρκία, προσπαθούν να πετύχουν τα ίδια και στη Βραζιλία".

Την ίδια ώρα, σε σκηνικό σύγκρουσης είχε μετατραπεί για μια ακόμη φορά η περιοχή κοντά στην πλατεία Ταξιμ, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών, που δεν πρόβαλαν αντίσταση. Αρκετοί έδιναν γαρύφαλλα στους αστυνομικούς. Πολύ σύντομα οι συγκρουσεις μεταφέρθηκαν στον πεζόδρομο του Πέρα και τα γύρω στενά. Διαδηλώσεις και επεισόδια έγιναν επίσης στην Άγκυρα.

Πηγή: imerisia.gr