9 Φεβρουάριος 2015, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2016, 14:26

H Ελευσίνα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

  • H Ελευσίνα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
    Αεροφωτογραφία της Ελευσίνας (φωτ.: Παντελής Σαίτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην Αρχαιότητα ήταν μία από τις πέντε ιερές πόλεις. Στη σημερινή εποχή είναι ένα κατεξοχήν βιομηχανικό κέντρο. Η Ελευσίνα, των αντιθέσεων και των συνθέσεων, θα μπορούσε να είναι μια μικρογραφία της εικόνας της Ευρώπης. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Δήμος Ελευσίνας, αποφασίζοντας να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

«Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά του ευρωπαϊκού προβληματισμού. Επιχείρημά μας και η σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών», αναφέρεται στο φάκελο της υποψηφιότητας.

Για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας αλλά και για τον τρόπο διεκδίκησης του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης», τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Τσουκαλά, τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου και την ομάδα που προετοιμάζει τον φάκελο της υποψηφιότητας. Το παρών θα δώσουν καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων.

Οικοδεσπότες –«αφού η όλη πρωτοβουλία έχει σαφή στόχευση στο μέλλον», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Δήμος Ελευσίνας– θα είναι τρεις νέοι άνθρωποι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μοντέρνου πεντάθλου εφήβων και μαθητής της Γ΄ Λυκείου Άγγελος Βασιλείου, η Δήμητρα Οικονόμου, δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η Στέλλα Μίχα, τριτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.