9 Φεβρουάριος 2015, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2015, 11:06

Μασκαράδες στη Σύρο γλέντησαν ποντιακά!

  • Μασκαράδες στη Σύρο γλέντησαν ποντιακά!

Μικροί και μεγάλοι έβγαλαν από τις ντουλάπες τις αποκριάτικες στολές τους, φόρεσαν το πιο όμορφο χαμόγελό τους και διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου με τους ήχους και τα παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Η αποκριάτικα στολισμένη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αλεξάνδρα» υποδέχθηκε τους μασκαράδες για τη χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου.

Η βραδιά είχε τιμώμενα πρόσωπα τους χοροδιδασκάλους Γιάννη Ευφραιμίδη και Χρήστο Καρυοφυλλίδη, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις τους και διδάσκουν όλα τα τμήματα του συλλόγου (παιδικό, ενηλίκων και εφήβων) ποντιακούς χορούς.

Έκπληξη της γιορτής, η παρουσία των μικρών χορευτών που για πρώτη φορά χόρεψαν ενώπιον κοινού δύο ποντιακούς χορούς, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

«Ενόψει των Αποκριών είναι καιρός να επιστρέψουμε λίγο στον εαυτό μας, να κοιτάξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, γιατί ίσως ανακαλύψουμε κάποια πράγματα που χρειάζεται να βάλουμε σε προτεραιότητα και να αλλάξουμε λιγάκι κι εμείς, όχι μόνο με τις μάσκες τις καρναβαλικές αλλά και ως άτομα, γιατί η κοινωνία μας το έχει ανάγκη αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου, Ράνια Πανταζή.

Gallery

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ