9 Φεβρουάριος 2015, 09:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2015, 09:15

Τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τον χιονιά

  • Τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τον χιονιά
    Εικόνες σαν κι αυτή δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ώρες στην Αθήνα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ενόψει της σημαντικής επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται από την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος είναι ήδη ανοιχτά και θα παραμείνουν όλο το 24ωρο το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69) και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους & Πειραιώς 35).

Παράλληλα έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια του ΚΥΑΔΑ, των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ κ.α.) προκειμένου να προβούν σε επί τόπου παρεμβάσεις. Τα κλιμάκια θα μοιράσουν κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους συμπολίτες μας και με τη συνοδεία γιατρών και κοινωνικών λειτουργών θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν στο θερμαινόμενο χώρο του Ρουφ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 1595.