9 Φεβρουάριος 2015, 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2015, 08:49

Οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας ζητούν εξέγερση για τον Μωάμεθ

  • Οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας ζητούν εξέγερση για τον Μωάμεθ
    Μουσουλμάνοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ

Οργισμένοι με την επιλογή του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo να συνεχίσει τη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ, εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο του Λονδίνου και παρέδωσαν στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον διαδικτυακή επιστολή διαμαρτυρίας υπογεγραμμένη από τουλάχιστον 100.000 μουσουλμάνους.

Το πλήθος των Μουσουλμάνων, περίπου 1.000 άτομα, συγκεντρώθηκε κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ξεσηκωθείτε για τον Προφήτη».

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης καταδίκασαν τις επιθέσεις στο περιοδικό πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι και την εκτέλεση 17 ανθρώπων, αλλά είπαν ότι το Charlie Hebdo δεν θα πρέπει να δημοσιεύει γελοιογραφίες του Προφήτη. Οι ιμάμηδες αλλά και το πλήθος που ήταν στη συγκέντρωση πριν να παραδώσουν την επιστολή στο γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού προσευχήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Μουσουλμανικό Φόρουμ Δράσης και κατήγγειλε εκείνους που αναρτούν ή δημοσιεύουν γελοιογραφίες του προφήτη, αποκαλώντας τις «προσβολή για τους κανόνες της πολιτισμένης κοινωνίας».

Μια ομάδα περίπου 10 ακροδεξιών διαδηλωτών που βρέθηκε κοντά επιχείρησε να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η διαδήλωση ολοκληρώθηκε ειρηνικά.