9 Φεβρουάριος 2015, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2015, 10:04

Γιατί ωφελεί ο χορός την υγεία μας;

  • Γιατί ωφελεί ο χορός την υγεία μας;
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να γυμναστούν… ήδη κουράζονται; Ή μήπως βρίσκεστε μεταξύ εκείνων που μετά από πολλές αναβολές κάνουν την εγγραφή στο γυμναστήριο, όταν όμως έρχεται η μέρα να το επισκεφθούν, έχουν δουλειά, είναι κουρασμένοι ή απλά τη συγκεκριμένη μέρα τυχαίνει να… έχουν πονοκέφαλο;

Κι όμως, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από άσκηση. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει εναλλακτική λύση, κι αυτή είναι ο χορός, ο οποίος μας βοηθά να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση αλλά μας προσφέρει και ένα σωρό άλλα οφέλη.

Ποια είναι αυτά;

  • Μας μαθαίνει πώς να στεκόμαστε, να κινούμαστε και να περπατάμε με σωστό τρόπο, κρατώντας το σώμα μας στη θέση που πρέπει, βοηθώντας έτσι το διάφραγμα και την αναπνοή και κατά συνέπεια την καρδιά και τους πνεύμονες.
  • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας ώστε να κάνει καλύτερες καύσεις, συμβάλλοντας έτσι στην απώλεια των περιττών μας κιλών με ευχάριστο τρόπο.
  • Μειώνει το άγχος ηρεμώντας και ισορροπώντας το νευρικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μια έκφραση διεξόδου από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
  • Είναι η ιδανική μορφή άθλησης για εκγύμναση όλου του σώματος, αφού τα άκρα αποκτούν καλύτερη ισορροπία, ο κορμός δυναμώνει και γίνεται πιο ευλύγιστος, και οι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται.
  • Μας κάνει εξυπνότερους διότι η εκμάθηση και η σωστή εκτέλεση των βημάτων διεγείρουν την εγκεφαλική δράση ασκώντας στον εγκέφαλο παρόμοια δράση με αυτήν που ασκεί η γυμναστική στο σώμα.
  • Αποτελεί ίσως την πλέον κατάλληλη δραστηριότητα για κάθε άτομο, ιδίως για παιδιά στην εφηβεία, καθώς συνδυάζει τη διασκέδαση με την ψυχαγωγία και την άσκηση.