8 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2015, 22:03

Κρύο, χιόνια, καταιγίδες και μποφόρια

  • Κρύο, χιόνια, καταιγίδες και μποφόρια

Τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νοτιά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Κυριακή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς. Το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με ενίσχυση τη νύχτα, στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια όπου τη νύχτα θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θ κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Θεσσαλίας, από το βράδυ και στα ημιορεινά αλλά και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.