7 Φεβρουάριος 2015, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2015, 11:22

Στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος

  • Στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος
    Πλημμυρισμένα τα Λαγυνά που εκκενώθηκαν. Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιοχές κατά μήκος του ποταμού Έβρου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο. Ο Π. Καμμένος θα επισκεφθεί τα Λαγυνά, το Σουφλί και τον Πόρο.

Στο μεταξύ, προς σταθεροποίηση οδεύει η κατάσταση στον Έβρο καθώς η στάθμη των νερών του ποταμού παρουσιάζει πολύ μικρή υποχώρηση. Την νύχτα οι αρχές δεν έθεσαν σ’ εφαρμογή το αρχικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει για ελεγχόμενη ανατίναξη από το στρατό συγκεκριμένου φράγματος κοντά στην περιοχή του Πόρου ώστε να διοχετεύσουν την κοίτη του ποταμού προς τον κάμπο των Φερών αποτρέποντας έτσι την εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου μέσα στον οικισμό του Πόρου.

«Εφόσον κριθεί αναγκαίο θα γίνει η έκρηξη του αναχώματος»

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι ολόκληρη τη νύχτα αρχές, πολίτες και στρατός ήταν σε πλήρη επιφυλακή ώστε να μην πλημμυρίσουν κατοικίες στον Πόρο. Ο Δ. Πέτροβιτς τόνισε ωστόσο ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο η έκρηξη του αναχώματος θα προχωρήσει καθώς πρόκειται για απόφαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, αν και μια τέτοια εξέλιξη όπως σημείωσε θα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο των Φερρών.

Σύμφωνα με τον Δ. Πέτροβιτς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των αρχών μετατοπίζεται στο νότιο τμήμα του ποταμού όπου και εκβάλει στο Δέλτα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή το επόμενο 24ωρο να μην διοχετευθούν στον ποταμό από τη Βουλγαρία νέες ποσότητες νερού και να μην υπάρχουν βροχοπτώσεις.