6 Φεβρουάριος 2015, 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2015, 19:48

Αυτοκτόνησε πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens

  • Αυτοκτόνησε πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens
    Ο 62χρονος Χανς-Γιοάχιμ Νοϊμπούργκερ θεωρούνταν από τους κορυφαίους Γερμανούς μάνατζερ

Δύο χρόνια μετά την καταδίκη του από δικαστήριο του Μονάχου που τον υποχρέωσε να αποζημιώσει την εταιρεία του, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Χανς-Γιοάχιμ Νοϊμπούργκερ έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Ο 62χρονος Νοϊμπούργκερ θεωρούνταν από τους κορυφαίους Γερμανούς μάνατζερ, μέχρι που η υπόθεση χρηματισμού πελατών της Siemens έδωσε ένα άδοξο τέλος στην καριέρα του.

«Αυτή η επταετής δοκιμασία τον “έσπασε”, απλά δεν άντεχε άλλο», είπε στο Reuters πηγή του περιβάλλοντός του. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens ουδέποτε αποδέχθηκε την ενοχή του και μετά το σκάνδαλο δεν μπόρεσε να βρει κάποια ανάλογη των προσόντων του θέση.

Τον Δεκέμβριο του 2013 καταδικάστηκε σε αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ προς τη Siemens, ποσό το οποίο περιορίστηκε στα 2,5 εκατ. έπειτα από διαπραγματεύσεις. Ακόμη όμως και για αυτό το ποσό, ο Νοϊμπούργκερ υποχρεώθηκε να εκποιήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens είχε σαν αποτέλεσμα να απολυθούν όλα τα διευθυντικά στελέχη και ο πρόεδρος της εταιρείας, ενώ πάνω από 1,3 δισ. δολάρια δόθηκαν προκειμένου να πληρωθούν αγωγές.