8 Φεβρουάριος 2015, 13:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2015, 17:46

Με ποντιακή συμμετοχή οι Απόκριες στην Αθήνα

  • Αποκριά στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μπορεί το κέντρο της Αθήνας να βρίσκεται σε καθημερινή βάση στην επικαιρότητα λόγω των σημαντικών για τη χώρα μας εξελίξεων που διαδραματίζονται εντός της Βουλής, στην ευρύτερη όμως περιοχή στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι ενόψει της γιορτής της αποκριάς.

Δεκάδες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε κάθε γωνιά της πόλης από το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, οι οποίες περιλαμβάνουν από χορούς και εικαστικά δρώμενα μέχρι αποκριάτικες κατασκευές και ξυλοπόδαρους.

Σαφώς όμως από όλο αυτό το γλέντι και τα πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα δεν θα μπορούσε να λείψει και το ποντιακό στίγμα, το οποίο θα δώσουν γνωστοί χορευτικοί σύλλογοι αναβιώνοντας τον εορτασμό της αποκριάς στον Πόντο.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 13:00 ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» θα παρουσιάσει ποντιακούς χορούς στην Πλάκα, στον πεζόδρομο του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης (οδός Αγγελικής Χατζημιχάλη).

Επίσης, στον ίδιο πεζόδρομο, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 13:00, νότες παραδοσιακής αποκριάς αναλαμβάνει να σκορπίσει η Ένωση Ποντίων Μελισσίων σε συνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO. Τίτλος της εκδήλωσης: «Οι Μωμόγεροι στο αρχοντικό της Χατζημιχάλη».

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ. Και καλές Απόκριες!

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ14
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2015
13:00
Πολύ κέφι και δημιουργική φαντασία, είναι και φέτος η κινητήριος δύναμη στις  εκδηλώσεις που...