7 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2015, 16:46

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια στα ορεινά

  • Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια στα ορεινά

Τοπικές βροχές στα δυτικά και από το μεσημέρι σταδιακά στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 16°C.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 11°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 17°C, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 21°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 17°C, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.