«Καίνε» οι λεπτομέρειες της δίκης για τα ροζ πάρτι του Στρος Καν

  • «Καίνε» οι λεπτομέρειες της δίκης για τα ροζ πάρτι του Στρος Καν
    Ο «Ντοντό» φτάνει στο δικαστήριο της Λιλ για να απολογηθεί για την «υπόθεση Carlton» και τα ροζ πάρτι που φέρεται να οργάνωνε, με τη βοήθειά του, ο Ντομινίκ Στρος Καν (φωτ.: Ian Landgsdon / EPA)

Γαργαλιστικές, σοκαριστικά ωμές και εξόχως επιβαρυντικές για τον άλλοτε ισχυρό Ντομινίκ Στρος Καν είναι οι λεπτομέρειες που έδωσε στο δικαστήριο ο «Ντοντό», κατά κόσμο Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ, που κατηγορείται ότι «εξόπλιζε» με ιερόδουλες το ξενοδοχείο Carlton στην πόλη Λιλ.

Η δίκη για την «υπόθεση Carlton», που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας κυρίως γιατί ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε δίκτυο πορνείας. Μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται και άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες και ανθρώπους της νύχτας έως έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας και έναν δικηγόρο.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν –ο οποίος αντιμετωπίζει μέχρι και δεκαετή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 1,5 εκατ. ευρώ– δεν ήταν παρών χθες στο δικαστήριο για να ακούσει από κοντά τον «Ντοντό» και τις ιερόδουλες να απολογούνται. Η υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ναι μεν συμμετείχε σε πάρτι ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες. Στη Γαλλία η πορνεία δεν είναι παράνομη· παράνομη είναι η μαστροπεία και ο πλουτισμός από αυτήν.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο 65χρονος Στρος-Καν, που θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, είχε κομβικό ρόλο στην διοργάνωση των ροζ πάρτι.

Ο 66χρονος «Ντοντό», που έχει και άλλες καταδίκες στο ενεργητικό του, είπε ότι  δεν έπαιρνε μέρος από τα κέρδη των κοριτσιών, μόνο κάποιου είδους «ενοίκιο» για τους χώρους που τους παραχωρούσε. Μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας ότι σκέφτεται να ανοίξει έναν νέο τέτοιο χώρο και να τον ονομάσει ΔΝΤ, προς τιμήν του Στρος Καν.  

Τον 70χρονο υπεύθυνο του ξενοδοχείου Carlton, Ρενέ Κοζφέρ, ο «Ντοντό» –που είναι παιδικός του φίλος– τον χαρακτήρισε ως «δωρεάν δοκιμαστή» των κοριστών. «Ω, τον Ρενέ τον φωνάζουμε "κ. Τρία Λεπτά”, διότι ακόμη και με κοστούμι και γιλέκο, και μαζί με το ντους, του έπαιρνε τρία λεπτά...», εξήγησε χωρίς ντροπή στον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Δίπλα στον «Ντοντό» βρισκόταν και η σύντροφός του και συγκατηγορούμενή του Μπεατρίς Λεγκρέν. Για την 41χρονη είπε ότι «όλη της την ζωή ήταν πόρνη και απολάμβανε την εργασία της». Για τις άλλες γυναίκες όμως που εργάζονταν στις «εγκαταστάσεις του» ήταν ιδιαίτερα υποτιμητικός, περιγράφοντάς τες ως άτομα με δείκτη ευφυΐας κατά μέσο όρο 25.

«Ήταν μία κόλαση να δουλεύεις για τον “Ντοντό”, είχε τη συνήθεια να δοκιμάζει όλα τα νέα κορίτσια», είπε εν μέσω λυγμών στο δικαστήριο μία από τις ιερόδουλες.