Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ακραία φαινόμενα τις επόμενες ώρες

  • Προβλήματα στην Αττική από την ισχυρή βροχόπτωση
    Φωτ.: Flickr

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα ακραία φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την ανατολική χώρα καθώς ένα ψυχρό μέτωπο θα φέρει βροχές και καταιγίδες, μικρής μεν διάρκειας, αλλά κατά τόπους ισχυρές. Στο επίκεντρο θα βρεθούν κυρίως η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ωστόσο, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε σχεδόν όλη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση (8 με 10 βαθμούς). Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση που κατά τόπους θα φτάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Κατά τόπους και πρόσκαιρα θα πέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι –με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία– η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη στην ανατολική και νότια χώρα.