7 Φεβρουάριος 2015, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2015, 17:01

Το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας γεύεται ποντιακά εδέσματα!

  • Το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας γεύεται ποντιακά εδέσματα!

Εκεί που δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να γευτείς ποντιακά φαγητά και γεύσεις από την αλησμόνητη πατρίδα, έρχονται τέτοιες ενέργειες και σου ανατρέπουν όσα πίστευες μέχρι τώρα. Στη Μύκονο, στο νησί των ανέμων, η Λέσχη Γαστρονομίας αποφάσισε να ξεκινήσει τα χειμερινά μαγειρέματά της με ένα γευστικό ταξίδι στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τον Καύκασο, τον Πόντο και τη Μικρασία.

Οι κουτάλες και οι κατσαρόλες βγήκαν, λοιπόν, και πετυχημένοι σεφ υπό την καθοδήγηση της μαγείρισσας Λούντα Ονουφέρκο έφτιαξαν χειροποίητα μαντί, βαρένικα με πατάτα-τυρί και σπιτικά πιλμένια με χοιρινό κιμά.

«Μέσα σε ένα κλίμα δύσκολο πολιτικά και οικονομικά, επιλέγουμε μια γεωπολιτικά εύφλεκτη περιοχή ακριβώς για να τονίσουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μας αφορούν όλους στην καθημερινότητά μας, έχουν μια διαχρονική πορεία στον παγκόσμιο πολιτισμό, ενώνουν και δεν χωρίζουν τους λαούς. Γι' αυτόν το λόγο ξεκινάμε με ενωτικές μαγειρικές από μια ευρύτερη περιοχή: Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Καύκασος, Πόντος, Μικρά Ασία, που έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον» αναφέρουν οι ιθύνοντες της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.