6 Φεβρουάριος 2015, 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2015, 10:42

Ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου, με έντονο άρωμα Πόντου (φωτο)

  • Ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου, με έντονο άρωμα Πόντου (φωτο)

Η βραδιά που πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «Μιθριδάτης» θα μείνει αξέχαστη και βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσον παρευρέθησαν. Δεν ήταν μόνο η προσεγμένη οργάνωση των διοργανωτών, που είχαν φροντίσει ως και την παραμικρή λεπτομέρεια, ούτε και το επιτυχημένο καλλιτεχνικό επιτελείο που είχε κληθεί προκειμένου να διασκεδάσει τον κόσμο. Ήταν η ζεστή, σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα, όπως στα παραδοσιακά γλέντια στον Πόντο.

Η αίθουσα του Τεχνολογικού Πάρκου της πόλης του Λαυρίου γέμισε ασφυκτικά από μέλη και πολλούς φίλους του συλλόγου, που παρά τους δύσκολους καιρούς ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του ΔΣ.

Τα μέλη των τριών χορευτικών του συλλόγου άνοιξαν το χορό υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Σεβαστής Τιλαβερίδη, και  κατάφεραν με τον εγερτήριο παλμό της ποντιακής παράδοσης να μεταδώσουν έντονα τη συγκίνηση και τη νοσταλγία για την παράδοση και τον πολιτισμό του Πόντου.

Η ετήσια γιορτή του «Μιθριδάτη» συνεχίστηκε με τραγούδι και χορό από τον κόσμο. Στο τραγούδι ήταν ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Αλέξης Παρχαρίδης, ο Μίλτος Κυριλλίδης και ο Κώστας Ιωακειμίδης. Τους συνόδευσε η γλυκιά μελωδία της λύρας από τον Γιώργο Ατματσίδη και τον Νικόλα Πετρίδη, τον Νίκο Χατζηδαυιτίδη και τον Αλέξανδρο Ζουρνατζίδη στο νταούλι, και τον Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα. Η βραδιά είχε και λαϊκό πρόγραμμα πλαισιωμένο από τον Δημήτρη Πρέκκα και τον Γιώργο Γεωργακάκη.

Gallery