6 Φεβρουάριος 2015, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2015, 09:00

Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων

  • Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων

Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν γίνονται επίσης τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα. Επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο «Mακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Λαύριο παραμένει στην Κέα. Στο ίδιο λιμάνι παραμένει από χθες και το «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» που εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σύρο-Τήνο-Σύρο.

Στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία πριν από την αναχώρησή τους για να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία.