6 Φεβρουάριος 2015, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2015, 00:05

Αιματηρή επίθεση με όπλο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο (φωτο)

  • Αιματηρή επίθεση με όπλο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο (φωτο)
  • Αιματηρή επίθεση με όπλο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο (φωτο)

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές της Νότιας Καρολίνας μετά τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της πολιτείας, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για δυο νεκρούς.

Αξιωματούχος από την περιοχή του Κολούμπια έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», «μία δολοφονία και μία αυτοκτονία», χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα θύματα.

Περίπου 45 λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι οι αρχές αποκλείουν την περιοχή, το δημοτικό σύστημα που προειδοποιεί τους κατοίκους για έκτακτα περιστατικά, το Carolina Alert, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η απειλή έχει «εξαφανιστεί», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες στο περιστατικό.

Η πανεπιστημιούπολη άνοιξε εκ νέου τις πύλες της με εξαίρεση το κτήριο ερευνών της Δημόσιας Υγείας και των γύρω δρόμων. Οι πυροβολισμοί έπεσαν στο εσωτερικό αυτού του κτηρίου το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με την εφημερίδα The State οι αρχές έχουν απομακρύνει τον κόσμο και ειδικές μονάδες επέμβασης της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.