5 Φεβρουάριος 2015, 23:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 23:34

Την Κυριακή, τελικά, η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

  • Την Κυριακή, τελικά, η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων ήταν να ξεκινήσει το Σάββατο και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τελικά στην κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε την Πέμπτη, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε η συζήτηση να ξεκινήσει την Κυριακή στις 6 το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι ομιλίες των υπουργών στις προγραμματικές εξαγγελίες, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Οι επαφές του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου με θεσμικούς παράγοντες σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Κύπρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κυβερνητικού συμβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το κυβερνητικό επιτελείο ότι οι συναντήσεις στην Ευρώπη δημιούργησαν μια θετική εικόνα της κυβέρνησης σε Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)  και σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και της προσπάθειας εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.

Επισήμως, δεν τέθηκε επί τάπητος η συνάντηση Βαρουφάκη –Σόιμπλε, ωστόσο, πληροφορίες θέλουν στην κυβέρνηση να εκφράζεται αισιοδοξία ότι υπάρχει διάθεση από τους εταίρους να εξευρεθεί κοινός τόπος και λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

«Είμαστε αισιόδοξοι νομίζουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα» τόνισαν οι ίδιες πηγές, ενώ σημείωναν χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει ανησυχήσει για τις τράπεζες, καθώς δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες.