Δραματικές ιστορίες υποσιτισμού παιδιών σε σχολεία της Αθήνας

  • Δραματικές ιστορίες υποσιτισμού παιδιών σε σχολεία της Αθήνας
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Περιστατικά που σοκάρουν μετέφεραν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία της Αθήνας. Όπως είπαν, ενώπιον και του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, η κατάσταση με τα υποσιτισμένα παιδιά είναι «δραματική» ενώ υπογράμμισαν ότι καλούνται «να διδάξουν παιδιά που πεινάνε».

Ο δε Δημήτρης Μαριόλης από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι» αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση ενός μαθητή που είχε να φάει δύο μέρες!

Οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων (ύψους 1 εκατ. ευρώ) έχει να αποτέλεσμα το Δημοτικό Βρεφοκομείο να μην μπορεί να προετοιμάζει καθημερινά τις 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία και στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόλις οι 4.500 μερίδες φαγητού και μόνο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες (πέρσι δίνονταν 1.200 γεύματα) και τα συσσίτια του δήμου τα έχει αναλάβει κέτερινγκ.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο αριθμός των αιτήσεων μαθητών για μία μερίδα φαγητού αυξάνεται με σταθερό ρυθμό.

Ο Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε από τη μεριά του ότι το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των γευμάτων θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός –όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου– έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.