Μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

  • Μέχρι και τη Δευτέρα κλειστό το Χρηματιστήριο Αθηνών
    Φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δέχεται, κατ’ εξαίρεση, τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Η αγορά υποχώρησε μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 17,47%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 10,04% στις 741,03 μονάδες.

Οι μεγάλες αρχικές απώλειες, που ξεπερνούσαν το 9%, περιορίσθηκαν σταδιακά και κυρίως μετά την κοινή συνέντευξη Σόιμπλε-Βαρουφάκη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 819,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,37%. Αρχικά η αγορά υποχώρησε κάτω από τις 800 μονάδες, έως τα επίπεδα των 768,04 μονάδων όταν κατέγραφε πτώση έως και 9,43%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 151,83 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,66%.

Ανοδικά κινήθηκαν 22 μετοχές, 84 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.