6 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 16:50

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

  • Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Οι σημερινές μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 17°C.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 12°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες περιμένουμε αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13°C, ενώ στη Θράκη από 7 έως 17°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά στις Κυκλάδες όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 21°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια να είναι ισχυρές. Βελτίωση ο καιρός θα παρουσιάσει από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 17°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.