Σοκ με 24χρονο που πρωταγωνιστούσε σε βίντεο παιδικής πορνογραφίας

  • Βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση των δύο υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Άφωνοι έμειναν ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βλέποντας το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε στην κατοχή του ένας 24χρονος Έλληνας σπουδαστής από τη Θεσσαλονίκη. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του νεαρού είχαν ήδη εντοπιστεί από τον Νοέμβριο του 2013, έστω και αν ο ίδιος φρόντιζε να μην συνδέεται στο ίντερνετ από τη δική του διεύθυνση.

Το αρχείο του 24χρονου –που φρόντιζε να το διαμοιράζει– περιλαμβάνει πάνω από 11.000 φωτογραφίες και βίντεο με ανηλίκους ηλικίας 4-15 ετών. Το πραγματικό σοκ ωστόσο ήρθε όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν έχουν στα χέρια τους μόνο έναν διακινητή παιδικής πορνογραφίας, αλλά και τον πρωταγωνιστή! Σε ένα από τα βίντεο ο νεαρός φαίνεται να ασελγεί σε ένα παιδί 10 ετών. Είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται τέτοιου είδους βίντεο στην Ελλάδα.

Και ενώ ο 24χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με τη κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και αποπλάνησης παιδιών, η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν είχε ασελγήσει και σε άλλο ανήλικο, ηλικίας πιθανόν τεσσάρων ετών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε στην Πάτρα και έναν 55χρονο που επισκεπτόταν διάφορες σελίδες πορνογραφίας ανηλίκων ενώ συμμετείχε σε online συζητήσεις υποστηρίζοντας ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά.

Ο 55χρονος κατηγορείται επίσης ότι ήταν συνδρομητής ιστοσελίδα παιδόφιλων του εξωτερικού αλλά και ότι διακίνησε 39 φωτογραφίες.