7 Φεβρουάριος 2015, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 17:24

Η καρδιά του Αγίου Βαλεντίνου «χτυπάει» στη Λέσβο

  • Η καρδιά του Αγίου Βαλεντίνου «χτυπάει» στη Λέσβο
    Η μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο
  • Η καρδιά του Αγίου Βαλεντίνου «χτυπάει» στη Λέσβο
    Παρέλαση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αιγαίου στο πλαίσιο της γιορτής των ερωτευμένων (amen.gr)

Σε εορταστικούς ρυθμούς θα κινηθεί από άκρη σε άκρη η Λέσβος, όπως προανήγγειλε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να τιμήσει τον θεό του Έρωτα που θα μας... επισκεφθεί όπως κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο εορτασμό αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή των λειψάνων του στη «βασίλισσα του βόρειου Αιγαίου», τον περασμένο Αύγουστο.

Τα λείψανα βρίσκονταν μέχρι και το 1990 στο νησί και κατόπιν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προς φύλαξη και ασφάλεια, καθότι ο ναός είχε αρχίσει πλέον να υπολειτουργεί.

Η επιστροφή τους στη γνωστή Φραγκοκλησιά, ή αλλιώς στον καθολικό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου επί της πλακόστρωτης οδού Ερμού, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη Λέσβο να αναδειχθεί σε τόπο προσκυνηματικού τουρισμού παγκόσμιας εμβέλειας, με την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ από τη μια και τον καθολικό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, όπου θα βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, από την άλλη.

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα των ερωτευμένων, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Αιγαίου διοργανώνει εκδηλώσεις την παραμονή και ανήμερα της γιορτής, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Μυκόνου, και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικολάου με την πραγματοποίηση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Ενορίας αντίστοιχα.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή βάζει τη μουσική «πινελιά» της με την μπάντα να αναλαμβάνει τα ηνία στο πλαίσιο συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί με επιλεγμένα ερωτικά τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Επίσης, φιλοδοξεί να καθιερώσει το γλυκό του Αγίου Βαλεντίνου για να συνοδεύσει με τον πιο όμορφο τρόπο τα φιλιά που θα ανταλλάξουν μεταξύ τους οι ερωτευμένοι.