6 Φεβρουάριος 2015, 09:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2015, 16:32

6 λόγοι που το μαύρο πιπέρι ωφελεί την υγεία μας

  • 6 λόγοι που το μαύρο πιπέρι ωφελεί την υγεία μας

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά, με καταγωγή από την Ινδία, και χρησιμοποιείται από άκρη σε άκρη της γης για να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να τους δώσει πικάντικη γεύση. Κάποτε μάλιστα ήταν τόσο πολύτιμο, ώστε λειτουργούσε ως μέσο οικονομικών συναλλαγών.

Τα θετικά, ωστόσο, που μας προσφέρει το… αδελφάκι του αλατιού, δεν σταματούν μόνο εκεί, καθώς το πιπέρι διαθέτει και πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας.

  1. Δρα ως διουρητικό, κάνοντας συγχρόνως το σώμα μας να ιδρώνει απαλλάσσοντάς το έτσι από βλαβερές τοξίνες.
  2. Βοηθά στην πέψη, καθώς όταν καταναλώνουμε μαύρο πιπέρι, οι γευστικοί μας κάλυκες διεγείρονται στέλνοντας σήμα στο στομάχι μας να αυξήσει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος που βοηθά το σώμα μας να αφομοιώσει τα τρόφιμα, ώστε να μην υποφέρουμε από δυσπεψία.
  3. Μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του σχηματισμού εντερικών αερίων και να μειώσει τις στομαχικές διαταραχές.
  4. Σε περίπτωση κρυώματος στο στήθος, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι σε ένα αχνιστό φλιτζάνι τσάι μέντας είναι δυνατό να καταπολεμηθεί η συμφόρηση.
  5. Βάζοντας μαύρο πιπέρι σε ανοιχτή πληγή μπορεί να σταματήσει η αιμορραγία. Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση του τραύματος καταπολεμώντας τα μικρόβια.
  6. Το εξωτερικό στρώμα του πιπερόκοκκου βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων, επομένως το μπαχαρικό αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.